Gewoon menselijk

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 22:32

Wanneer gaan mensen terug weer gewoon menselijk worden, vraag ik me vaak af. Sinds de massahypnose, die de coronacrisis is, is het 'nieuwe normaal' zo ontmenselijkt dat we blijkbaar vergeten zijn hoe goed het kan zijn om elkaar te knuffelen, gewoon elkaar te laten voelen wat graag zien is.

Ik weet niet hoe jullie het aanvoelen maar ik word intens verdrietig als ik zie hoe menselijke omgang gedevalueerd is. Elkaar eens goed vastpakken, al is het maar voor heel even, is al genoeg om boze blikken en domme commentaren los te maken bij zij die het hele plaatje niet zien. Ik zat net te kijken naar 'De klas' op TV Eén waarin Dieter Coppens (fantastisch warm mens trouwens) een klas studenten vroeg naar het verschil in sociale omgang, tegenover voor de coronagekte. En ook al wordt de jeugd vaak verweten dat ze losbandig zijn, kwam er één ding sterk naar voor: Ze missen het warm-menselijk contact. Niet enkel onder elkaar maar ook, en vooral dan, met hun oma's en opa's. Ik heb zitten kijken met tranen in mijn ogen en kon de gedachte 'We zijn er nog lang niet van af' niet onderdrukken.

Weet je hoeveel gelukshormoon er vrijkomt als je elkaar knuffelt? En weet je hoe ongezond het is om dat niét te doen?

Weet je hoeveel mensen er in een depressie geraken omdat ze dat hormoon van geluk bijna niet meer aanmaken?

Oja, je kunt pilletjes nemen die dat 'stofje' aanmaken voor jou, weer dikke winst én een al even dikke hoera voor de farmacie natuurlijk.

Om een coronatest te doen, die dan meestal nog niet correct is, moeten ze met een lang staafje helemaal boven in je neus gaan om te zien of je toevallig niet besmet werd met het killervirus dat niet één procent van de bevolking doodt. Ok, er zijn cijfers die natuurlijk heel onrustwekkend zijn.... cijfers waarmee gesjoemeld werd en wie dat tegenspreekt loopt met een trechter op z'n hoofd waar de mainstream media gretig al zijn propaganda in dumpt.

Helemaal tot boven, bijna aan je hersenen, moeten ze gaan om te kunnen zien of je niet toevallig een coronapatiënt bent, zonder symptomen.  En dan is een knuffel zo gevaarlijk om het door te geven?

Geloof jij dat? Ik dus niet en vooral niet omdat er zoveel mensen zijn die het virus niet eens hebben.

We moeten gewoon méér gaan knuffelen, elkaar véél vaker laten zien dat we van elkaar houden en niet met de vinger wijzen als iemand normaal doet! In het begin van de zogezegde corona pandemie, toen we nog niets wisten dan dat er een killervirus onder de mensen geslopen was, betrapte ik mezelf er op dat ik een lichte paniek aanval kreeg als ik twee mensen op een bankje zag zitten. Bijna hetzelfde moment nog, kreeg ik door het gevoel wat ik had, een krop in de keel. Hoe ver was ik, bang gemaakt door een viroloog die gewoon stond te liegen, dat mijn alarmbellen afgingen bij het aanschouwen van iets wat in feite alleen maar mooi is.

We moeten op elkaar gaan passen ipv op elkaar te letten, dàt is wat ons menselijk maakt!

We moeten er samen voor zorgen dat onze maatschappij niet NOG eenzamer en onmenselijker wordt dan wat ze er nu van gemaakt hebben!

Wij zijn dit aan elkaar verplicht, van mens tot mens!

Ze hebben al zoveel van onze vrijheid afgepakt, laat hen ons ook dit stukje niet afnemen want, het is niet omdat psychopaten geen gevoelens hebben, dat wij de onze moeten laten kapot maken.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.