Omicron, zo doorzichtig als pompwater

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 07:02

Dat virussen muteren is een natuurlijk fenomeen, dat is net zo normaal als dat het koud is in de winter en warm in de zomer (al is dat laatste nooit een zekerheid). Wetenschappelijke onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het immuunsysteem vol zit met sporen van virale infecties en enkele bacteriële. Je zou dus kunnen stellen dat, door de loop der eeuwen heen, virussen ons sterker gemaakt hebben.

Dus is het niet meer dan normaal dat ook Covid-19 muteerde waardoor het gedrag van het virus veranderde. Dat een virus gevaarlijker wordt naar mate het muteert is iets wat niet zo vaak gebeurt, dat is een feit dat ook het RIVM bevestigt.

En toch kreeg het paniekspelletje afgelopen weekend weer een nieuwe boost want, de Omicron  variant dook zomaar op uit het niets en dan nog wel in Zuid-Afrika, het had geen mooiere plek op aarde kunnen vinden.

'Mogelijk één van de meest besmettelijke virussen ooit' en 'Andere symptomen: dit is wat we al weten over de nieuwe coronavariant Omikron' kopt sensatiekrant HLN. Ze weten eigenlijk nog van niets maar toch wordt er alweer gul paniek gezaaid. Kathleen Aerts, het eerste blondje van K3 die al jaren in Zuid Afrika woont, reageerde verbaasd en vindt dat Europa véél te fel reageert. Nuja, ze heeft lang genoeg in Europa gewoond om te weten hoe, vooral dan de media, meester is in het manipuleren en opjutten van de bevolking.

 

Hallo, Belgische en Nederlandse pers?!

„De besmettingen die zich tot nu toe hebben voorgedaan, waren allemaal milde gevallen, milde tot matige gevallen. En dat is een goed teken”, vertelde viroloog Barry Schoub, die hoofdadviseur is van het vaccinatieprogramma in Zuid-Afrika aan de BBC. Dokter Coetzee, voorzitster van de Zuid-Afrikaanse vereniging voor artsen sloeg als eerste alarm omdat ze patiënten in haar praktijk zag met andere, mildere symptomen en vindt de nieuwe variant geen reden tot paniek maar, voegt er aan toe dat de variant waarschijnlijk besmettelijker. Echter, het is al heel lang geweten dat virussen die besmettelijker zijn dan het origineel, meestal minder gevaarlijk zijn. Pijnlijke spieren en gewrichten en extreme moeheid doen meer denken aan een gewone griep dan aan een dodelijk virus, toch? Zelfs het WHO zegt dat er geen reden is tot paniek maar daar heeft onze MSM geen oren naar. Mensen moeten kost wat kost in angst leven.

Je moet het eens proberen... tik bij Google het woord 'Omicron variant in en wat krijg je? 76.200.000 resultaten binnen de seconde! In nog geen drie dagen tijd! Booming business voor de farmacie alweer! Men heeft een nieuwe reden gevonden om nog méér te gaan vaccineren en de QR-codes terug op rood te zetten voor wie een volgend... en een volgend... en een daarop volgend vaccin zal weigeren.


Killervirus

De eerste berichten over Covid-19 die naar het Westen overwaaiden waren ontzettend verontrustend. Mensen vielen zomaar dood door een ongekend virus en de lijken werden letterlijk van straat geplukt. Heel de wereld sloeg in paniek en het WHO kwam in spoedvergadering bijeen want er moesten dringend drastische maatregelen genomen worden.

Om als gezond mens de straat op te gaan en plots dood te vallen door een virus, dan moet het wel écht een killervirus zijn. Ik ben de laatste om te ontkennen dat Covid-19 bestaat maar iemand zien doodvallen op straat...? Dat heb ik zelfs in HLN niet gelezen. De MSM sprong hier gretig op in en binnen de kortste keren werden kranten horrorbladen en journaaluitzendingen grimmiger met de dag.

Vuur langs twee kanten

Maar ook de alternatieve media werd blijkbaar besmet want zodra er sprake was van de Omicron variant doken her en der plaatjes op waarop duidelijk te lezen staat dat de symptomen van deze variant nét dezelfde zijn als die van de vaccins: bloedklonters, hartaanvallen, auto-immuun ziekten, miskramen en ga zo maar door. Dat de naam Omicron gebaseerd is op een film, een comedy n.b., uit de jaren zestig waarin aliens de aarde willen overnemen enz. Het was al langer geweten dat alle varianten een Grieks cijfer zouden krijgen, dat was voorspeld en het komt ook uit maar dan denk ik... zou het niet de bedoeling moeten zijn van de alternatieve nieuwsbronnen om mensen te kalmeren en degelijk te informeren? Dat al die symptomen gerelateerd zijn aan de vaccins, dat is intussen wel heel duidelijk maar er heerst nu al een wereldwijde angstpsychose, waarom hier dan ook aan meedoen?

Wat wij moeten doen is ons opnieuw verbinden, elkaar steunen en helpen waar het nodig is. Niet elkaar nog meer de stuipen op het lijf jagen want daar wordt maar één sector beter van, dezelfde sector als waar al die fantastische vaccins vandaan komen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marleen Beeken
7 maanden geleden

Om maar niet te vergeten dat er nu massaal moet gebooster prikt worden nog voor die delta variant, maar geen paniek, na twee prikken mag je nu sneller gaan voor je derde prik met een tussen stop voor de griepprik en er is goed nieuws opkomst ! Moderna heeft aangekondigd dat er over 2 a 3 maand een booster zal zijn voor die omicron voelde meteen de opluchting al bij velen. Hadden we niet gezegd dat je jaarlijks minstens 2 maal voor een boosterke zou moeten gaan !