Omicronzin

Gepubliceerd op 21 december 2021 om 15:34

Allemaal naar de schuilkelders! De Omicron variant teistert de wereld en komt als een sluipend monster op ons af!

Dat is tenminste wat de overheid ons wil doen geloven want in Nederland is alweer alles dicht en je kunt er donder op zeggen dat onze clowns in Brussel morgen hetzelfde gaan beslissen.

Tot vandaag was de aanbeveling, volgens expert en viroloog, de heer Steven van Gucht: Kerst vieren mag maar dan in het grootste huis, mét ramen en deuren open EN met de dampkap aan!

Hoe lang moet je gestudeerd hebben, denk ik dan, om zulke omicronzin uit te kramen.

Maar, vandaag ging ik zelf even de proef op de som nemen en eigenlijk is het hilariteitsgehalte even groot als het waanzingehalte

Gisteren stuurde iemand me een filmpje door van een man die belde naar de GGD in Nederland, de publieke gezondheidsinstantie zeg maar.

Toen ik dit filmpje toonde aan een vriend die er nog altijd van overtuigd is dat ik té rebels ben en té goedgelovig in complottheorieën, kreeg ik als antwoord: Dat filmpje is misschien wel gemonteerd, dat weet je toch niet...

 

Ik zou ik niet zijn als ik dit dan niet proefondervindelijk zou willen uittesten want, dit is toch wel héél belangrijk, rebels of niet.

Dus, ik belde deze ochtend naar de Covid-infolijn (zeer slechte verbinding trouwens, je hoort die mensen nauwelijks spreken) maar, daar kreeg ik de boodschap dat mijn vraag 'Hoe kan iemand die positief getest werd met een PCR test, weten welke variant hij heeft?' niet kon beantwoorden.

Dit is toch de Covid-infolijn, probeerde ik nog een keer en ja hoor, dat was het zeker maar met mijn vraag moest ik bellen naar de infolijn voor Covid certificaten.

Eigenlijk vond ik het wel een beetje raar maar goed, ik gun iedereen zijn job dus waarom ook onze gevaccineerde broeders en zusters niet die denken dat ze integer werk doen.

Na een aantal pogingen waarbij een man in nooitgehoord correct Nederlands zei dat de wachttijd minstens tien minuten bedroeg (Aan zijn stem te horen ben ik er zeker van dat hij een strikdas droeg toen hij het bandje insprak) raakte ik eindelijk binnen. Die vier minuten wachttijd had ik er graag voor over.

Ik stel dus opnieuw de vraag hoe iemand kan weten welke Corona variant hij of zij heeft, na een PCR test en de vriendelijke vrouw aan de andere kant bleef even stil. Toen ze wellicht doorhad dat dit een regelrechte strikvraag was kuchte ze even en zei: 'Mevrouw, dat kan men niet weten met een PCR test. Daarvoor moet de besmette persoon bloed laten prikken bij een arts die het dan laat onderzoeken bij een laboratorium'.

'Dus,' herhaalde ik. 'Alleen met een PCR test kan men niet weten welke variant iemand heeft?'

'Neen, enkel wanneer men het laat onderzoeken door een laboratorium'

'Zijn besmette personen dan verplicht om zich te laten testen?' wou ik nog weten.

'Neen, dat begrijpt u wel mevrouw, dat men mensen niet kan verplichten tot zo'n test?' Ja, ik begreep het helemaal, uiteraard!

Maar ik was nog niet echt tevreden dus ik vroeg: 'Als mensen zich dan niet laten testen door een labo, hoe kan het dan dat de overheid  weet dat er nu een golf van besmettingen met de Omicron variant woedt?

En toen laste de dame aan de telefoon weer een minuutje stilte in. Waarschijnlijk als eerbetoon aan alle gesneuvelden van de vaccinatiegekte.

'Nee mevrouw,' zei ze nadat ze haar stem even in de plooi had gebracht. 'Dat is inderdaad iets wat niet geweten is.'

Ze voelde zich haast schuldig omdat ze de waarheid vertelde en ik voelde mijn empathie opborrelen, arm mens.

Maar.... toch wou ik nog een laatste bevestiging: 'Mevrouw, als men niet weet hoeveel mensen er besmet zijn met de Omicron variant, de Delta variant of Covid-19, hoe kan men dan weten of er een pandemie is?'

Ik voelde hoe betrapt ze zich voelde toen ze zei 'Niemand weet dat'

 

Het was goed zo. Ik heb haar vriendelijk bedankt voor de info en haar nog een heel fijne dag gewenst.

Langer tergen zou onmenselijk geweest zijn .... al bijna even onmenselijk als dat hier zogenaamde experten beweren dat iedereen in gevaar is omdat er een golf van een nieuwe variant onze burgers teistert en dat iedereen in veiligheid moet gebracht worden... MET prikken uiteraard! Met zoveel mogelijk prikken want dat is goed voor de gezondheid.... vooral die van de farmaceutische bedrijven. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mike P.
5 maanden geleden

Wat een waanzinnig mooi verhelderend stukje tekst is dit! Zo veel zeggend....maar....er gaat een andere agenda te werk....dit heeft NIETS met de Volksgezondheid te maken.....nu maar hopen dat er meer en meer wakker worden en deze leugens en bedrog toch nu echt niet meer pikken...

David de Haan
5 maanden geleden

Het is toch allemaal een kwestie van erin te geloven.
David ,
"getuige van Corona"