Wacht eens even...?

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 16:21

Nu is het toch stilaan tijd om eens bij iets stil te staan wat mij al een hele tijd bezighoudt. En vooral op dit moment, nu er berichten beginnen toe te komen over een minister die het haar taak vindt om het konvooi van protest te verbieden bekruipt het gevoel mij dat er toch iets is wat ik helemaal niet begrijp.

 

Canada heeft de aanzet gegeven voor een fenomeen dat zich nu razendsnel verspreidt over heel de wereld en dat kan ik alleen maar toejuichen. Duizenden truckers verzamelden zich in een groot konvooi en zijn héél duidelijk aanwezig in Toronto om hun ongenoegen te uiten over het gedrag van hun regering en vooral dan van de 'prime minister' meneer Justin Trudeau. En met recht en rede!

Nu er ook een konvooi onderweg is naar Brussel (omdat dat nog altijd de hoofdstad van het zinkende Europa is), gaat mevrouw Annelies Verlinden (wie heeft die trouwens verkozen?)  aankondigen dat deze betoging niet werd aangevraagd en bijgevolg niet zal toegelaten worden. Er zullen barricades opgezet worden aan de grenzen en niemand van het konvooi zal toegelaten worden om de grens over te rijden. 

 

Wel raar dat een minister, waarvan je zou verwachten dat ze hersenen in haar hoofd heeft ipv zagemeel, niet weet wat het verschil is tussen een betoging en een protest. Maar goed, die brave madam zal wel wat anders te doen hebben dan de Dikke Van Dale te lezen  dus we gaan haar dat dan ook maar niet kwalijk nemen. Wat haar wel (en zéér) kwalijk genomen kan worden is dat ze alweer de mensenrechten schendt!

 

De grote leugen van het 'ministerschap' begint al bij het afleggen van hun eed. 'Ik zweer getrouwheid aan de Koning en aan de wetten van het Belgisch volk'. Right? Met andere woorden... het Belgische volk maakt de wetten? Of is dat een lapsus in de tekst om de bevolking te misleiden, dat zou ook nog kunnen. Wat er vooral bedoeld wordt is dat het Belgische volk moet gehoorzamen aan de wetten die ze, te pas en te onpas, uit de mouwen schudden van hun veel te dure pakken maar, zo wordt het natuurlijk niet verwoord.

 

Heel het systeem hier is er op gebouwd dat het volk haar vertegenwoordigers kiest en dat die, in een ideale wereld, hun kiezers dan ook vertegenwoordigen. Is de kiezer dan uiteindelijk niet tevreden over degenen die het voor hem of haar moet opnemen, dan kunnen ze bij volgende verkiezingen hun ongenoegen uiten door op een andere partij of een andere vertegenwoordiger te stemmen. In 'normale omstandigheden' zou dat wel eens kunnen werken maar in het 'nieuwe normaal' is dat nefast voor zowat 95% van de bevolking. Ministers kunnen enkel dàn minister zijn als ze verkozen worden op een democratische wijze, een parlement samenstellen die niét door de bevolking gekozen wordt is een staatsgreep, geen regering. Een minister werkt voor de mensen, het zijn zij die hen betalen en het is naar hen dat er moet geluisterd worden.

 

Als een regering het zo bont maakt dat er hevig protest komt, dan MOET er naar geluisterd worden, punt uit!

Dan heeft ene Annelies Verlinden of wie dan ook van heel dat circus in Brussel helemaal niets te verbieden!

Wat men zaait zal men oogsten en als de oogst hen niet aanstaat, dan moeten ze de hand maar in eigen boezem steken en niet gaan verbieden dat mensen het meer dan zat zijn! 1798 is al lang uit het geheugen van de meeste nog levende Belgen maar met een beetje geluk gaan we die geschiedenis kunnen herschrijven.

 

Ik denk niet dat we ooit, sinds de geschiedenis van België, zo'n incompetente bende aan het roer hadden en zoveel arrogantie zagen als nu.

Verdeel en heers heeft altijd gewerkt en nu ziet het er naar uit dat mensen zich meer dan ooit verbinden en.... er is niets waar ze zo bang voor zijn als voor een volk in eenheid.

 

Laat de trucks maar komen!

Het volk is er klaar voor en ondersteunt deze actie massaal!

Wie bang is voor verzet had er maar voor moeten zorgen dat er naar het volk geluisterd werd, het is geen vijf voor 12, het is al lang 12 uur!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

E. Cielen
3 maanden geleden

Waar zijn onze ministers bang voor? En dat de onverkozen minister Vanderlinden terug haar eed gaat lezen die ze aan het Belgische volk heeft beloofd na te leven, verbinding in plaats van verdeel zou een mooier gebaar zijn.