Make love, not war!

Gepubliceerd op 3 maart 2022 om 16:41

Make love not war! Een slogan die vooral tijdens de oorlog tegen Vietnam gescandeerd werd in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Er gaat geen enkele dag voorbij of er is ergens wel oorlog en het lijkt wel of de grootgegroeide jongetjes nog steeds niet genoeg gekregen hebben van het soldaatje spelen. Met dàt verschil dat ze nu niet meer zelf de stoere soldaat zijn maar lafhartig de troepen aansturen vanuit hun kantoor. Ze laten mensen elkaar vermoorden en liggen er überhaupt niet van wakker dat, elke dag opnieuw, onschuldige mensen sterven in bloederige gevechten.

 

Welterusten, meneer de president, zong Boudewijn De Groot in 1966, welterusten meneer de president, slaap zacht...

 

En dàt is het hem juist, de heren presidenten liggen er geen minuut van wakker!

 

Nu weer oorlog in Oekraïne... mensen moorden elkaar gewoon uit alsof ze pionnetjes zijn op een Stratego bord. Weer zoveel onschuldige mensen die elk moment onder ongelofelijke stress staan omdat ze iedere seconde de lucht in kunnen vliegen. Figuranten in het oorlogsspel van de groten, de Elite, de Cabal, het WEF of wie er ook achter schuil gaat... ze schaterlachen wellicht bij elke bom die gedropt wordt, het zou me niet verbazen. President Volodymyr Zelenskyy roept alle burgers op om zich te bewapenen, ze krijgen zelfs hun wapens gratis en, je houdt het niet voor mogelijk maar er  worden zomaar burgers op straat neergeschoten, door andere burgers! 

 

En dan zie je België op z'n smalst.

 

Terwijl hun eigen mensen in de provincie Luik, in en rond Pepinster, na een zware overstroming van bijna een jaar geleden, nog in tenten wonen waar ze heel de winter hebben doorgebracht in barre omstandigheden heeft de Belgische regering besloten om wapens te sturen naar Oekraïne! Terwijl hun eigen bevolking nog smeekt om hulp, om goederen, om kookfornuizen en kacheltjes en waar burgerinitiatieven de boel hebben proberen rechttrekken. Terwijl het Rode Kruis miljoenen mocht ontvangen voor hulp die nauwelijks kwam....  gaat België wapens sturen.

 

Help me want ik begrijp het niet!

Ben ik nu dom als ik vind dat er hier iets niet klopt?

Ik vraag het me écht af.

 

Begrijp me niet verkeerd, oorlogsslachtoffers moeten hulp krijgen, sowieso.

Nog beter zou zijn dat er gewoon helemaal geen oorlog was.. maar daar denkt de elite anders over en hun pionnetjes lopen hen blindelings achterna zonder zelf eerst na te denken. Want dat kunnen mensen tegenwoordig niet meer, voor zichzelf denken. En als ze dat wél doen, dan zijn het wappies of complotdenkers of antivaxxers...

 

Ik ga niet storten voor Oekraïne, geen ene rooie cent zelfs!

De burgerinitiatieven voor de overstromingen, die heb ik wél gesteund.

Maar ja, ik ben dan ook geen minister, ik slaap dan ook niet zo zacht

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.