Er zijn verschillende manieren om de gemeenschap, en vooral de regering, te laten zien dat je het helemaal niet eens bent met het beleid en de gang van zaken. De deelnemers aan Stil & Zittend protest uiten hun ongenoegen door gewoonweg op de stoep van diverse leden van de (r)overheid, hun picknicktafel op te slaan.

Geen borden met gevatte slogans, geen geroep en getier, geen bommen en granaten maar gewoon duidelijk aanwezig zijn zodat de betrokken ministers, virologen en/of mediakanalen weten dat er wat beweegt.

 


27-01-2022

Op 27 februari 2022 zou een delegatie van Stil & Zittend protest de baan op gaan om minister Alexander De Croo te vereren met een bezoekje. De federale politie was blijkbaar op de hoogte (hoe ze het toch allemaal uitvissen hè) en kwam met het voorstel om een gesprek in te plannen met Herman De Croo, vader van jawel... Alexander.

Nadat de groep haar akkoord had gegeven werd enkele dagen later hun voorstel weer ingetrokken met de boodschap dat er van 'hogerhand' geen toestemming kwam.

 

Op de bewuste dag werd de straat van de minister afgesloten, waren er zes combi's aanwezig met agenten in gevechtskledij én was staatsveiligheid aanwezig.

 

Negen mensen, waarvan 2 zestig plussers en één jonge man van 15, mochten toezien hoe dit machtsvertoon zich ontplooide en keken hoofdschuddend toe.

Uiteraard berichtten de kranten, diezelfde dag nog, dat de groep veel groter was maar zoiets zijn we intussen wel gewend van de media.

 

Intussen zette de andere groep haar picknicktafel op bij de woonplaatsen van ministers Wouter Beeke en Ben Weyts.

Jammer dat de heren niet naar buiten kwamen om mee te smullen van de heerlijke broodjes, de taart, koekjes en lekkere koffie.

 

Ze hebben écht een feestje gemist!

 

Bekijk hier de foto's