02-04-2021

Open brief:

Beste Premier,

Ik had graag willen beginnen met een positieve noot maar helaas vind ik die niet.

Bij deze laat ik mijn ongenoegen blijken via deze brief.
Ik heb van in het begin van deze enorme crisis alle respect gehad voor jullie maatregelen, ik heb me overal kunnen inleven en de logica erachter gezien, maar bij uw zgn. Paaspauze ontglipt me dit toch even.
Ikzelf behoor tot de groep niet medische contactberoepen. Dit is een vrij grote groep en ik vind niet dat alles en iedereen maar over dezelfde kam geschoren kan worden.
Mocht er door een wetenschappelijke studie aangetoond kunnen worden dat er bijvoorbeeld meer besmettingen ontstaan bij grote kapperszaken, is het toch niet zo een groot probleem om dit dan aan te pakken zonder zomaar iedereen verplicht te doen sluiten.
Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om een maximum aantal kappers, kapsters in één zaak actief te laten werken en het verlies wat hierbij gepaard gaat te compenseren.
Persoonlijk heb ik een tattooshop, wij hebben niet alleen een protocol van 13 pagina’s in ontvangst mogen nemen maar élke tattooartiest in België heeft een attest van hygiëne, wij zijn dus opgeleid om kruisbesmetting etc. te voorkomen.
Niet-medische contactberoepen… vormen wij allemaal zo een groot risico? Kan u dan ook aantonen dat er bij een kinesist niét meer besmettingen gebeuren dan elders, zelfs al ontvingen zij geen verplicht protocol, hoeven zij geen CO2 meter te plaatsen, niet werken met de deuren en vensters open, etc. Mocht de studie aantonen dat de besmettingen bij mij gebeuren dan neem ik ongetwijfeld mijn verantwoordelijkheid en blijft de tattooshop gesloten, ik wil absoluut geen mensenlevens in gevaar brengen.
Ik begrijp dat het meer werk kost om dit allemaal uit te schrijven, om meer individueel te gaan kijken en beslissen, maar het gaat hier om veel gezinnen die hun spaarcenten zien smelten als sneeuw voor de zon, hun harde werk zien teniet gaan, hun zaak zien failliet gaan.
U kan ons niet zomaar de rug keren en uzelf verstoppen achter de Covid cijfers.
De horeca.. Gebeuren er meer besmettingen in de typisch bruine kroeg dan sluit u toch enkel deze en voorzie deze dan van een degelijke subsidie of laat enkel het terras toe en compenseer het verlies. Laat restaurants en hotels dan gecontroleerd open, iedereen heeft de nodige acties ondernomen om dit op een veilige manier te doen.
Mocht er één model van een automerk teveel roet uitstoten, haal je toch niet het hele merk van de weg? Uw aanpak is allesbehalve logisch en economisch onverantwoord om nog maar te zwijgen over het mentale welzijn dat dit teweegbrengt.
De scholen sluiten een week extra de deuren voor de paasvakantie maar de naschoolse activiteiten mogen gewoon doorgaan? Ik moet dus uitleggen aan onze kinderen dat Chiro, voetbal,… belangrijker is dan leren zelfs na de kennis te hebben van de huidige leerachterstand.
Want niet alleen worden de scholen gesloten, er wordt ook nog eens besloten dat er geen afstandsonderwijs gegeven zal worden. Is er dan geen leerplicht in België?
Het mooie weer komt eraan, iedereen mag naar de zee, naar de dierentuinen etc. Het is de taak van de desbetreffende burgemeester en zijn politie manschappen om alles veilig te laten verlopen? Is dit een lockdown?
Ik ben het zat om als pispaal gebruikt te worden voor onze maatschappij.
U wilde op de stoel van Premier zitten (zonder te luisteren naar het volk), dus u mag het ook oplossen. Stop met uw hoofd in het zand te steken en doe wat moet! Durf! En zorg voor uw volk!

Vriendelijke groet,
Kim Jacobs


02-04-2021

Waar gaat dit naartoe?????
Wij zijn de zaak waar continu ontsmet wordt en 1 op1 werken!!!!
Toch moeten wij sluiten????
Dit is te absurd voor woorden gewoon!!
Tattoo studio's staan onder enorme druk van volksgezondheid om de hygiëne normen na te streven en toch worden wij telkens geviseerd!!
Het voelt enorm oneerlijk om telkens weer de pispaal te zijn!!
Onze reserves slinken als sneeuw voor de zon!!!
Hoelang moeten wij dit nog pikken??
Hoelang voor het volk gaat beseffen dat wij allemaal worden bezeikt door een regering die NIET verkozen werd???
Hoelang nog, voor het volk de ballen krijgt en IEDEREEN samen op straat komt om onze grondrechtelijke rechten op te eisen??
IK BEN HET KOTSBEU!!!!

Naam en adres bij ons gekend


05-04-2021

Beste ik heb een klein kapsalon 30m2 en werk alleen , bij mij komen max 2 klanten binnen 1 om te kleuren terwijl 1om te knippen of brushen .

Heb een co2 meter,deur open ,plexiwanden ... mijn 2 stoelen staan 4 meter uit elkaar ... iedereen draagt vanaf het begin zijn mondmasker en heb op 2 plaatsen ontsmetting voor de handen staan .

Ik doe zelf alle deuren open en dicht voor de klanten dus niemand moet iets aanraken.

Maar mentaal en emotioneel en fysiek ben ik op en gekraakt .

Iedere keer opnieuw alles weer bijwerken ... aha ja want iedere klant wilt zo snel mogelijk geholpen worden .

En als je eindelijk bijgewerkt bent sluiten ze je weer .

En voor hoelang dat weet ook nooit iemand , en ik ben iemand die zich altijd aan de regels houd maar de druk wordt groter en groter mijn klanten zeggen zelfs ... alle begrip dat jij me niet wil helpen maar dan zoek ik wel iemand die dat wel doet . Bam weer een klap in het gezicht .

Weer die onzekerheid... ik ben het moe kotsmoe en wil gewoon open 26/4

Het moet !!!

Ik kan het financieel dan gelukkig wat redden doordat mijne man een goed loon heeft en ik mijn salon in mijn huis heb ... maar ik heb wel keihard gewerkt en opgebouwd op dit door een "virus" te laten afnemen.

Ik ben altijd een vrolijk en positief ingesteld iemand ... maar de laatste tijd huil ik heel veel en ben ik mezelf kwijt en dit allemaal door die... regering

 

Dus ik hoop oprecht dat ze het licht gaan zien in Brussel en doorhebben dat wij heel veilig werken .

En ik geloof niet meer dat dit enkel met dat virus te maken heeft ... hier is meer aan de hand ... we moeten samen vechten voor onze vrijheid!!!

Naam en adres bij ons gekend